marți, 25 august 2009

Moartea lui Michael Jackson, clasificata ca omucidere


Potrivit Sky News, moartea megastarului a fost clasificat ca "omucidere" de catre medicii legisti din Los Angeles, care au gasit in urma testelor doze letale de Propofol (un anestezic puternic cunoscut si sub numele de Diprivan) in corpul artistului.

Este din ce in ce mai clar ca medicul personal al lui Michael Jackson , Conrad Murray, va fi acuzat oficial de uciderea cantaretului, avand in vedere ca acesta se afla langa artist in momentul decesului.

Potrivit unor surse care au dorit sa ramana anonime, legistii au stabilit ca Michael Jackson a primit un cocktail ucigas de medicamente cu cateva ore inainte de moartea sa, pe 25 iunie. Potrivit Los Angeles Times, lui Michael i-a fost fatala o doza de Propofol.

Doctorul Conrad Murray a declarat anchetatorilor ca i-a administrat intravenos megastarului, mai multe seri la rand, 50 de miligrame de Propofol ca sa-i trateze insomnia.

Doctorul a precizat ca se temea de posibilitatea ca Michael sa devina dependent de medicamente si de aceea a incercat sa-i reduca dozele si sa combine mai multe sedative.

In dimineata mortii lui Jackson, Murray a incercat sa-l adoarma pe cantaret fara Propofol. Pentru aceasta, i-a dat mai multe medicamente intr-un interval de aproape 12 ore:

1.30 AM Jackson a primit Valium
2.00 AM Cum Valiumul n-a dat efectele scontate, i-a injectat Lorazepam (medicament anti-anxietate) intravenos.
3.00 AM Fiindca Michael era inca treaz, a primit Midazolam (sedativ).
3.00 AM- 10.40 AM Michael a primit mai multe medicamente
10:40 AM Murray i-a administrat 25 de miligrame de Propofol, la insistentele megastarului. La zece minute dupa, medicul s-a dus sa se odihneasca. Murray a spus ca a lipsit din camera aproximativ doua minute.
11:00 AM Cand s-a intors, a observat ca Jackson nu mai respira. Atunci a inceput manevrele de resuscitare. La un moment dat a coborat scarile si i-a cerut bucatarului sa trimita pe cineva dupa Prince, fiul cel mare al cantaretului. In acest interval, Murray a continuat manevrele de resuscitare.
11:18-12:05AM Murray a vorbit la telefon 47 de minute.
12:21 PM A fost efectuat apelul la numarul de urgenta 911.

Potrivit TMZ.com, Murray ar fi refuzat sa semneze certificatul de deces al megastarului, desi el a fost cel care i-a constatat decesul.

Se presupune ca dependenta lui Michael de anestezice a inceput in 1984, atunci cand i-a luat foc parul in timp ce filma o reclama la Pepsi.

Politistii au gasit in total opt flacoane cu Propofol la resedinta in care regele muzicii pop a murit, dar si Tamsulosin, Lorazepam, Temazepam, Clonazepam, Trazodona si Tizanidine. Medicamentele erau prescrise de Dr. Murray, Dr. Arnold Klein si Dr. Allan Metzger.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu