miercuri, 12 august 2009

Google construieşte un nou motor de căutare, denumit Caffeine


Gigantul informaţional Google a anunţat că programatorii săi lucrează la un nou motor de căutare, al cărui nume de cod este Caffeine, informează AFP. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
"O echipă de programatori Google a lucrat în ultimele luni la un proiect secret: o arhitectura de ultimă generaţie pentru un nou motor de căutare", au declarat doi dintre administratorii proiectului, Sitaram Iyer şi Matt Cutts, pe blogul oficial al Google.

Acest proiect "va permite majorarea dimensiunii, vitezei şi preciziei" Google, au adăugat aceştia.

Utilizatorii pot urmări evoluţi acestui proiect pe site-ul www2.sandbox.google.com.

Din punct de vedere vizual, proiectul nu diferă mult de pagina oficială a Google, iar conducerea companiei a subliniat că momentan încearcă doar să amelioreze performanţa Caffeine prin raportarea la motorul de căutare actual.

La sfârşitul lunii iulie, Microsoft a semnat cu acord cu Yahoo! pentru a-şi spori prezenţa pe piaţa motoarelor de căutare.

Motoarele de căutare ale celor două companii sunt cu mult în spatele Google, ce acaparează aproximativ două treimi din trafic.

Conform companiei de cercetări Forrester, piaţa ar trebui să crească cu 15% pe an, putând atinge o valoare de peste 30 miliarde dolari în 2014.
Pare cam ciudat dar s-a vedem ce o sa fie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu